Thursday, 24 September 2015

Tudung Aidijuma Giveaway by Anies

Assalamualaikum semua! Cmane la boleh terlepas pandang salah seorang geng blogger aku ni buat GA. Nasib baik perasan on last day, kalau tak ada yang kena unfriend. Hahahaha. Tak memasal walk alone nanti ;)

http://aniesandyou.blogspot.my/2015/09/tudung-aidijuma-giveaway-by-anies.html

Antara syarat utama GA ni adalah buat kisah berkaitan tudung. Since GA ni pasal tudung Aidijuma, tudung bawal, aku mesti lah nak story pasal tudung bawal. Hehehe. Dalam banyak-banyak spesis tudung, aku paaaaaling suka pakai tudung bawal! Ada dua sebab. Satu, sebab muka aku bulat. Bawal boleh dimuncungkan di bahagian dahi, so nampak la macam lonjong sikit dan cover pipi tembom aku ni. Yang kedua, sebab tudung bawal buatkan aku nampak muda. Kalau aku pakai tudung syria or awning, nampak makcik-makcik sangat. Kalau pakai bawal, terus nampak cam 20-an. Kau mampu!!!


Comel tak hakak? Ada nampak cam belasan tahun tak? Kah kah kah.

Tapi...untuk travel or gi tempat yang aku rasa 'payah' nak solat, aku selalu pakai shawl or tudung Syria. Senang nak bentuk dan tak payah iron. Tapi kalau untuk kerja, wedding dan  lain-lain, memang bawal lah pilihan aku.

Rasanya tu jelah story aku. Wish me luck gais! Nak join, klik lah banner atas tu!


32 comments:

  1. amboi kakak kitaaaa.. memang rajin ngejoin GA ni hehe..
    mmg kalo tudung sarung senang.. sarung je =P

    gud luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin la, akak kau tak nak blog sendu..nanti jenuh na kemas sawang..haha

      Delete
    2. blog sy pun dh mula bersawang nih adehhh....

      Delete
    3. DM lain, orang baru balik outstation..bukan sebab malas..hihi

      Delete
  2. Selamat ber GA cik Sall...
    good luck ya..:)

    ReplyDelete
  3. nampak makcik2 eh pakai tudung berawning.. hehe.. pilihlah yg tak makcik2, ade je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah, dah memang bentuk muka kot? tapi kalau nak cepat memang sarung je

      Delete
  4. tudung segera memang best klu pakai jalan2..senang dan mudah..

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya aidiladha kak sal

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya Suida..dah nak habis raya baru reply komen..huhuhu

      Delete
  6. sis dulu pakai shawl , tapi tak sesuai dgn btk muka sis . sudahnya sekarang balik pakai bawal . Tudung syria tak de dalam kamus den sbb nanti nampak mcm mak2 lak wpun den tak mudo lagi ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah kita sis...muka bulat, tak sesuai pakai shawl.tapi kadang-kadang shawl lagi simple, so pakai jelah

      Delete
    2. Muka akak lagi boolat. Ala2 anti shawl. Kalau salah pakai, orang ingat volley ball lak nanti kihkihkih

      Delete
  7. good luck Sal, comel macam empat belas tahun je kak ana nampak... :)

    ReplyDelete
  8. comel3x kak sal.. apa2 pon best of luck kak.. :D

    ReplyDelete
  9. chomeyy giler kak sal tuu., nnti blnje wak cappucino satuu yee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi wak puji nak mintak belanja rupanya...hahaha. kopi kapal api tak boleh ke wak?

      Delete
    2. bole je., cepatla cepatla ., harhar2

      Delete
  10. sik baik ko join n MENANG. kalau x join n kalah...ko walk alone ranger laa nmpk nyerrrr ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dahlah anies..aku nampak kau menari-nari macam Sturridge

      Delete
  11. GOOD JOB n terima kasih kerana sudi support n join GA sy... insya allah...ada rezeki pasti tak ke mana2...

    terima kasih sekali lagi.

    ReplyDelete
  12. Gambar budak sekolah mana tuuu....?
    All the best Sal :)

    ReplyDelete
  13. Best of luck, Sal Si Manis 17 :)

    ReplyDelete
  14. tudung aidijuma tu...mahal tau...so good luck Sal

    ReplyDelete
  15. eh samalah kita sal
    akak pun sikit punya banyak tudung bawal
    tak pandai pakai tudung jenis lain
    rasa cam tak comel kalau pakai tudung lain...cam gemuk!
    padahal memang gemuk! hehe

    appaun all the best ye yunk =)

    ReplyDelete
  16. Hakak nampak lawa... Nampak lawa.... Pakai aidijuma....

    ReplyDelete
  17. Nak ngorat yg belasan tahun tu boleh tak? He he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang belasan tahun tu dah tak belasan dah, jadi belas kasihan je..hihi

      Delete
  18. Kalau tudung yang senang pakai tu selalu aje orang kata tudung makcik-makcik tau. Akak dulu-dulu suka tudung mudah macam tu sebab lecehlah nak dok depan cermin membega-begakan tudung. Kang ada yang terbelit leher pulak. Tapi bila dah 'matang' sekarang ni akak rasa tudung makcik-makcik tu dah tak sesuai dengan kematangan akak tau. Akak lagi suka pakai shawl.

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com